Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Heerlijke chocolademousse

INGREDIËNTEN:

  • het vocht van 1 bokaal kikkererwten (aquafaba)
  • 2 eetlpl ahornsiroop
  • 120 g zwarte chocolade (minstens 70% cacao), au bain marie gesmolten

WERKWIJZE:

  • klop het vocht van de kikkererwten op tot er witte pieken tevoorschijn komen (dit kan 5 à 10 minuten duren)
  • giet de ahornsiroop er aan de zijkant bij
  • voeg de (licht afgekoelde) gesmolten chocolade toe en vouw het mengsel voorzichtig door elkaar
  • verdeel over 3 à 4 schaaltjes en zet min. 1u in de koelkast alvoren te serveren
  • werk af met frambozen, aardbeiden of bosbessen
  • smakelijk!

Dit recept is geschikt voor wie gluten- en lactose-intolerant, vegetariër of veganist is.