Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Thai beef salad

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  • 1 kleine rode peper
  • 1 komkommer 
  • 1 eetlpl olijfolie
  • 1 biefstuk (van ca. 250 à 350g)
  • 2 eetlpl sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 3 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 200g kerstomaten, in twee gesneden
  • 2 eetlpl pinda's, ongezouten

WERKWIJZE:

  • Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in lange reepjes,
  • Snijd met een dunschiller lange plakken van de komkommer tot de zaadlijst,
  • Verwarm de olijfolie in een grillpan en bak het biefstuk goudbruin volgens de gewenste bakwijze. Blus met de sojasaus en de limoensap. Laat vijf minuten rusten en snijd in reepjes,
  • Meng de komkommer (of veldsla) met de bosui, kerstomaten en pinda's,
  • Verdeel over twee borden, leg de biefstukreepjes erop, druppel de jus uit de pan en bestrooi met de rode peper.

TIP:

  • Vervang de komkommer in de herfst/winter door veldsla.
  • Deze salade kan je als koude lunchsalade eten. Voeg volkoren rijst toe om van de lichte lunchsalade een stevige maaltijd te maken.