Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Griekse salade

INGREDIËNTEN (voor 1 persoon):

  • een handvol gemengde salade
  • een halve rode ui, fijngesneden ► krachtige anti-oxidant 
  • 10 à 20 groene of zwarte olijven zonder pit, gehalveerd 
    ► goed voor hart- & vaatziekten omwille van hun onverzadigde vetten
  • 1 eetlpl (circa 5 blokjes) feta
    ► Feta is heerlijke kaas afkomstig van schapenmelk. Daarnaast is het ook een belangrijk bron van verzadigde vetten en zout waardoor je het best niet onbeperkt eet
  • 15 kerstomaten, in twee gesneden
  • een halve komkommer, in schijfjes gesneden
  • 1 kflpl honing-mosterddressing
  • 2 sneetjes brood, geroosterd en volkoren

WERKWIJZE:

  • voeg alle ingrediënten samen tot een heerlijke salade

TIP:

  • Vervang de sneetjes brood eens door gekookte quinoa, volkoren rijst of volkoren pasta om van deze lichte lunchsalade een leuke maaltijdsalade te maken.