Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Koude quinoasalade met groene asperges

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  • 80 à 100 g quinoa, ongekookt gewogen
  • 200 g groene asperges, gestoomd
  • 1 broccoli, vers
  • 2 eieren, vers
  • een handvol gemengde sla, vers
  • 100 g kerstomaten, gehalveerd
  • citroensap
  • olijfolie, extra vierge
  • zwarte peper

WERKWIJZE:

  • Breng de quinoa (in de verhouding 1 kop quinoa + 2 koppen water) aan de kook en laat 5 minuten op een zacht vuur garen. Haal van het vuur en laat nog 10 minuten rusten,
  • Schep de quinoa uit de pan en laat afkoelen,
  • Snij de harde onderkant van de groene asperges en stoom (of kook) gedurende 4 à 6 minuten (= beetgaar),
  • Stoom (of kook)  de roosjes van de broccoli gaar gedurende 8 minuten,
  • Kook de eieren gedurende 6 à 7 minuten in kokend water. Laat afkoelen en snij elk ei in vier,
  • Schep de broccoli, groene asperges, eieren, salade en gehalveerde kerstomaten door de quinoa,
  • Breng op smaak met citroensap, olijfolie, versgemalen zwarte peper en werk eventueel af met verse tuinkruiden.
  • Smakelijk!