Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Chili con carne

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  • 3 wortels, vers
  • 3 rode paprika's, vers
  • 1 grote ui, vers en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, vers en fijngesneden
  • 1 eetlpl olijfolie
  • 200 g americain, vers
  • een snuifje komijnpoeder, gedroogd
  • 1 kflpl paprikapoeder, mild en gedroogd
  • 1 kflpl chilivlokken, gedroogd
  • 400 g tomatenblokjes, uit blik
  • 125 g rode bonen, uit blik
  • peper en kruiden, naar eigen smaak
  • 2 eetlpl zure room

WERKWIJZE:

  • Snij alle groenten in kleine stukken en stoom 15 minuten in de steamer,
  • Verhit de olijfolie in een grote pot. Voeg de ui en look toe en laat ca. 2 minuten bakken tot glazig,
  • Voeg de americain toe en bak al roerend tot deze geen roze kleur meer heeft,
  • Voeg de gestoomde groenten en kruiden (komijn, paprika, chili) toe en laat 2 minuten meebakken,
  • Voeg de tomatenblokjes en bonen (zonder vocht) toe en laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen,
  • Kruid nog even bij met peper, serveer op twee borden en werk af met de zure room,
  • Smakelijk!

TIP:

Grote honger? Kook 100 g volkoren rijst voor een volwaardige warme maaltijd!