Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Licht dessert met aardbei, bosbessen en speculaas

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 200 ml natuuryoghurt
  • 2 kflpl zeste van een biologische citroen
  • stevia naar eigen smaak
  • 10 middelgrote aardbeien, vers
  • 20 bosbessen, vers
  • 2 volkoren speculaaskoekjes, verkruimeld

WERKWIJZE:

  • Meng de yoghurt met de citroenzeste,
  • Voeg stevia naar eigen smaak toe,
  • Spoel de aarbeien, verwijder het kroontje en snij alle aardbeien in in vier,
  • Lepel de helft van de yoghurt in twee schaaltjes,
  • Schik de helft van de aarbeien en bosbessen op de yoghurt,
  • Lepel de tweede helft van de yoghurt bovenop het fruit,
  • Werk af met de resterende aardbeien, bosbessen en de verkuimelde speculaas.

TIP:

Werk af met een eetlepel granola voor een feestelijk effect!