Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Havermout - yoghurt pannenkoekjes

INGREDIËNTEN (voor 12 kleine pannenkoekjes):

  • 150 g havermout of havervlokken
  • 1 eetlpl honing of ahornsiroop
  • 1 kflpl bakpoeder ► Glutenintolerant? Kies voor wijnsteenbakpoeder
  • 1 ei, vers
  • 250 ml yoghurt, natuur of Grieks
  • 30 ml water
  • zonnebloem- of kokosolie

WERKWIJZE:

  • mix de haver fijn met een staafmixer, keukenrobot of blender,
  • voeg de honing, bakpoeder, ei, yoghurt en water toe en meng alles goed,
  • verhit een antikleefpan met zonnebloem- of kokosolie,
  • bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide zijden.

TIP:

  • Mag het iets feestelijker? Voeg bosbessen of vuurvaste chocoladedruppels toe!