Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Lichte vol-au-vent met pastinaakpuree

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  • 400 g bloemkool, vers en in roosjes gesneden
  • 100 ml melk, halfvol
  • 75 ml kook- of stoomvocht van de bloemkool
  • 1 eetlpl olijfolie, extra vierge
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 200 g kippenvlees, van een gebakken kippenbil of kipfilet
  • 300 g aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 pastinaak, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 kflpl peterselie, vers en fijngesneden

WERKWIJZE:

  • Stoom of kook de bloemkool gaar,
  • Mix de bloemkool in de blender met de melk, kookvocht en olijfolie,
  • Kruid met peper, zout, nootmuskaat naar eigen smaak,
  • Verwijder het vlees van de gebakken kippenbil (of kipfilet) en voeg toe aan de bloemkoolsaus,
  • Kook de aardappelen en pastinaak gaar, 
  • Voeg eventueel nog wat melk toe en plet tot een puree. Kruid met peper , zout en nootmuskaat,
  • Presenteer alles elementen op het bord en werk af met de fijngesneden peterselie,
  • Smakelijk!

TIP:

  • Restjes champignon of erwten kan je perfect verwerken in de vol-au-vent!