Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Gratin van kabeljauw en prei

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  • 2 dikke preistelen, vers of diepgevroren
  • 1 eetlpl olijfolie, extra vierge
  • 1 eetlpl curry
  • optioneel: 1 kflp kurkuma + een snuifje zwarte peper 
    ► Door kurkuma te combineren met zwarte peper wordt de actieve stof curcumine, een anti-oxidant, opgenomen in het lichaam
  • 250 ml kokosmelk ► Geen fan van kokosmelk? Kies voor gewone melk voor een iets neutralere smaak.
  • peper en zout
  • 2 stukken kabeljauw van (150 à 200g per stuk),
  • 20 kerstomaten gehalveerd ► Door de verhitting komt lycopeen, een krachtige anti-oxidant, vrij
  • 2 eetlpl kaas, fijngeraspt

WERKWIJZE:

  • Verwarm de oven voor op 175° C,
  • Halveer de preistelen, snij fijn en spoel grondig,
  • Verwarm een eetlpl olijfolie in de wokpan en wok de prei gaar op een laag vuurtje,
  • Voeg de curry, kurkuma en peper toe en roer goed,
  • Voeg de (kokos)melk toe en laat een vijftal minuten sudderen,
  • Schik de kabeljauw in een vuurvaste ovenschotel en verdeel het preimengsel over de rauwe kabeljauw,
  • Voeg de kerstomaten toe,
  • Werk eventueel af met wat fijngerapste kaas,
  • Plaats 10 minuten in de oven tot de kabeljauw gaar is,
  • Smakelijk!

TIP:

  • Weinig tijd of geen oven? Je kan de kabeljauw ook toevoegen aan de wokpan en in het mengsel 10 minuten laten sudderen op een laag vuurtje.
  • Grote honger? Kook 100 g quinoa of rijst en voeg toe aan het preimengsel.