Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Koolrabipuree met een komkommersalade en kip

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  • 2 kippenbouten, vers
  • peper, versgemalen
  • 350 g aardappelen, vers
  • 1 koolrabi, vers
  • 50 ml melk, halfvol
  • 1 eetlpl bieslook, vers en fijngehakt
  • 2 komkommers, vers
  • 20 kerstomaten, vers
  • 1 kflpl olijfolie, extra vierge

WERKWIJZE:

Kippenbouten

  • Verwarm de oven voor op 220°,
  • Wrijf de kippenbouten in met wat peper,
  • Schik de kippenbouten in een ovenschotel en bak ze gaar in 25 à 30 minuten,
  • Draai de kippenbouten enkele keren tijdens het bakken.

Koolrabipuree

  • Schil de aardappelen en koolrabi en snijd in blokjes,
  • Doe de aardappelen, koolrabi met water in een pan. Dek af en breng op een matig vuur aan de kook. Laat koken tot gaar,
  • Giet het water af. Stamp de aardappelen en koolrabi fijn en voeg de melk te. Werk af met de bieslook en versgemalen peper. 

Komkommersalade

  • Spoel de komkommers en snijd met een dunschiller in lange slierten. Spoel ook de kerstomaten, snijd in twee en voeg toe aan de komkommer, 
  • Breng op smaak met de olijfolie en peper.