Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Spaghetti bolognaise

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  • 150 g volkorenspaghetti, ongekookt
  • 1 eetlpl olijfolie
  • 2 kleine uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst in de knoflookpers
  • 300 g americain of kalfsgehakt, vers
  • 1/4 bloemkool, fijngeraspt met de kaasrasp
  • 2 wortelen, in kleine stukjes gesneden
  • 2 paprika's, in kleine stukjes gesneden
  • 1 kleine courgette, in kleine stukjes gesneden
  • 400 g tomatenblokjes met basilicum (uit blik) of een brik passata
  • provençaalse kruiden
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  • kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking,
  • verwarm, terwijl de spaghetti kookt, de olijfolie in een grote sauspan,
  • zet het vuur wat lager, voeg de ui en look toe en stoof gedurende 1 à 2 minuten. Vergeet niet te roeren af en toe,
  • voeg de americain (of het kalfgehakt) toe. Neem een spatel en verdeel het in onregelmatige stukken. Laat het vlees rustig bakken tot het een goudbruin korstje krijgt, 
  • Voeg, van zodra het vlees gaar is, de fijngeraspte bloemkool en stukjes wortelen, paprika en courgette toe. Roer alles om en laat even mee stoven,
  • Voeg de tomatenblokjes of passata toe, kruid met de provençaalse kruiden, peper en een snuifje zout, dek de sauspan af en laat 20 minuten stoven op een laag vuurtje,
  • Serveer met de spaghetti en werk eventueel af met wat gemalen kaas,
  • Smakelijk!

TIP:

  • Kids in huis die geen grote fan zijn van groenten? Stoof alle groenten apart en mix tot een heerlijke groententomatensaus. Voeg nadien de americain/gehakt toe en geniet van een heerlijke spaghetti bolognaise!
  • Dit recept kan je perfect in grote hoeveelheid bereiden én in aparte porties invriezen. Zo heb je steeds iets achter de hand in drukke periodes!