Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

(Marokaanse) Butternut soep

INGREDIËNTEN (voor een grote kom soep):

  • 1 eetlpl olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst met de lookpers
  • het wit van 1 preisteel, in ringen gesneden
  • 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
  • 750 g butternut (of pompoen), vers en in blokjes gesneden of diepsvries
  • 1,5 l kippenbouillon
  • peper en zout

Voor wie graag een Marokaanse tint in de soep heeft: 

  • optioneel: 1 rode chili, fijngehakt of 0,5 kflpl chilipoeder
  • optioneel: 1 kflpl gemalen komijn
  • optioneel: 3 cm gember, geschild en fijngehakt
  • optioneel: 40 g linzen, rood of geel

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verwarm de olijfolie op een middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook en prei toe. Bak al roerend gedurende 3 minuten. 
  • Voeg de wortels en pompoen toe en roer,
  • Voor de Marokaanse versie: voeg de chili, komijn, gember en linzen toe. Roer goed om en bak alles nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook,
  • Leg een deksel op de pan en laat de soep zachtjes 30 minuten koken, tot de groenten gaar zijn,
  • Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. 
  • Smakelijk!

TIP:

  • Is de soep te dik? Leng aan met wat halfvolle melk voor een romige smaak!
  • Maak een grote kom en vries in kleine porties in. Zo heb je altijd een noodvoorraad aan lunchsoepen bij de hand!