Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Paprika-tomatensoep

INGREDIËNTEN (voor een grote kom soep):

  • 1 eetlpl olijfolie, extra vierge
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 rode paprika's, zaden verwijderd en in blokjes gesneden
  • 500 g tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 wortel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 l groentenbouillon
  • peper en zout
  • optioneel: handjevol basilicum

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui gedurende 5 minuten,
  • Voeg de paprika, tomaten en wortel toe en bak alles nog 1 minuut,
  • Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat 20 minuten suddderen, tot de wortel zacht is,
  • Mix de soep en breng op smaak met peper en zout,
  • Werk eventueel af met wat basilicum
  • Smakelijk!

TIP:

  • Veel tijd? Halveer de paprika's en leg deze (met hun snijvlak naar beneden) op een bakplaat. Halveer ook de tomaten en leg deze met hun snijvlak naar boven op de bakplaat. Plaats alles onder een hete grill en rooster 8-10 minuten, tot het vel van de paprika's zwart geblakerd is. Bedek de paprika's met een stuk vochtig keukenpapier en laat ze afkoelen. Verwijder het vel en snijd het vruchtvlees in repen. Laat de tomaten afkoelen en verwijder ook hun vel. Voeg het geheel toe aan de ui, wortel en bouillon, laat koken, mix en geniet van een heerlijke geroosterd smaak in jouw soep!