Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Erwtensoep

INGREDIËNTEN (voor een kom soep):

  • 1 eetlpl olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400g erwten, diepvries
  • 1 preisteel, in ringen gesneden
  • 1 l kippen- of groentenbouillon
  • 1 takje tijm, gedroogd
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verhit de olie in een grote pan en bak de ui gedurende 5 minuten,
  • Roer er de diepgevroren erwten onder en voeg de prei en tijm toe,
  • Giet de bouillon bij de groenten en breng de soep aan de kook. Laat 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn,
  • Mix en breng op smaak met peper en zout,
  • Smakelijk!

TIP:

  • Dien deze soep op als winterse maaltijd: voeg per bord 200 g extra erwten en 50 g gebakken spekreepjes toe. Serveer met geroosterd volkoren stokbrood. Heerlijk!