Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Huisgemaakte hummus

INGREDIËNTEN:

  • 1 bokaal (ong. 200 g) kikkererwten, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlpl lichte tahin (sesampasta)
  • sap van 1 citroen
  • zeezout en versgemalen peper
  • extra viërge olijfolie

WERKWIJZE

  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel met kraantjeswater,
  • Pureer in de keukenmachine (of blender),
  • Voeg de knoflook, tahin en citroensap toe en pulseer met 4 à 5 eetlepels water om tot de juiste textuur te komen,
  • Breng op smaak met zeezout en vers gemalen peper en pulseer nog een laatste keer,
  • Schep de hummus in een schaaltje en giet er een beetje olijfolie over,
  • Gebruik als broodbeleg

TIP:

  • Gebruik het vocht uit de bokaal kikkererwten voor de bereiding van chocolademousse (zie recept Heerlijke chocolademousse)
  • Voeg enkele eetlepels gestoomde zoete paprika en een snuifje chilipeper toe voor een meer pittige hummus!