Merendreedorp 75 9850 Merendree    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Ingemaakte rode biet

INGREDIËNTEN (goed voor 2 grote bokalen):

  • 750 g rode biet (vers of voorgekookt)
  • 1 witte ui
  • 1 cm verse gember
  • 5 blaadjes gedroogde laurier
  • 1 takje gedroogde tijm
  • 2 kruidnagels
  • 125 ml water
  • 250 ml azijn
  • 50 g suiker

BEREIDINGSWIJZE:

  • Kook de bieten gaar (min. 60 minuten, afhankelijk van hun grootte), laat even afkoelen en verwijder hun schil,
    Opgelet: rode biet geeft enorm snel zijn rode kleur af. Je draagt hiervoor dus best handschoenen.
  • Snijd de rode biet in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm,
  • Snijd de ui fijn en de gember in dunne schijfjes,
  • Meng de rode biet met de ui, gember, gedroogde tijm, laurier en kruidnagel in een kom,
  • Verdeel alles over de glazen bokalen,
  • Verwarm het water, azijn en de suiker tot alle suiker gesmolten is,
  • Schenk het warme azijn-siroop-mengsel over de rode bieten in de bokalen. (Zorg ervoor dat de bokalen tot bovenaan gevuld zijn),
  • Draai de bokalen goed dicht en laat omgekeerd afkoelen,
  • Deze ingemaakte bietjes kan je enkele maanden bewaren en zijn een leuk extraatje in jouw salades.